Leírás
A gyümölcsös kezdetet eper, rebarbara és gránátalma ízével enyhe fahéj követi. Egy idő után a chili a torkodban ég... Jéghideg shotnak vagy koktélok kiváló italalapjaként tálaljuk. A Dragon Blood egy új és lenyűgöző svéd ital létrehozásának ötletéből született, amely semmihez sem hasonlítható. Kezdettől fogva az volt az elképzelés, hogy fűszeres csípésével tűnjön ki a tömegből, és csak a legjobb minőségű természetes alapanyagokból készüljön.
Megkezdődött tehát a kísérletezés, és rengeteg különböző ízkombinációt teszteltek. Az egész folyamat csaknem egy évig tartott, egyrészt azért, mert a kreativitáshoz idő kell, másrészt azért, mert meglehetősen bonyolult az összetevőkből kivonni az ízt. Nagy mennyiségű különböző alapanyag tesztelése és értékelése után ezek közül a tökéletes kombinációt találtuk. Az egyedi és félelmetes ízélmény - megszületett a mára legendássá vált háromszoros lepárlás eredménye.
A Dragon Blood név magától jött – mi más is lehetne egy vérvörös, 50 térfogatszázalék erősségű ital, amely lángra lobbantja a torkod. Íme, a sárkányvér.
Aztán a Sárkányvér kézzel írt címkéjű palack csaknem egy évig állt a polcon… Miért? - Jó kérdés. De egy nap leporolták, összekevertek egy próbatételt, és kihívták a látogatókat a göteborgi sör- és whiskykiállításra, hogy próbálják ki… Óriási siker volt!
Származási hely: Svédország
Alkohol: 50,0% (V/V) (kimagasló erősségű)
Nettó térfogat: 500 ml
Gabonából készült (vodka alap)
Gyümölcsök és bogyók kivonatait tartalmazza
Csak természetes élelmiszerfestéket tartalmaz (E163)
Vélemények
Amíg meg nem kóstoltam, tartottam tőle a magas alkoholfoka és chili-tartalma miatt (korábban próbáltam chilis italt, csoda, hogy még élek :D).
Nagy és kellemes meglepetés volt. Az illata szamócaszörpre emlékeztet, az íze pedig pontosan olyan, amilyennek az üvegen írják: először gyümölcsös és nagyon édes, aztán előjön a fahéj, végül elkezd csípni a chili is, de egyáltalán nem vészes, talán még az Erős Pistánál is gyengébb (az sem üt nagyot). Az 50% alkoholtartalmat nem lehet érezni benne, maximum 30% körülinek gondolnám, épp ezért könnyen túl lehet adagolni.
Ami fontos, hogy nagyon hidegen érdemes fogyasztani, és legalább 2 cl-t. Ennél kisebb mennyiségben ("jaj, csak belenyalok" jelleggel, kóstolóként) vagy picit felmelegedve már a chili és az alkohol is erősebben jelenik meg, akár el is tántoríthatja az illetőt a további fogyasztástól. Összességében azonnali kedvenc, összejövetelre vagy ajándéknak tökéletes.