Leírás
A St. Bernardus Tripel egy hagyományos apátsági sör, amelyet a klasszikus „Tripel” stílusban főznek. Watou környékén a Tripel-t gyakran „Bernadetje”-ként emlegetik, szép utalás és tisztelgés Bernadette, Evariste Deconinck legfiatalabb lánya előtt. A St. Bernardus Tripel egy világos sör, hívogató arany árnyalattal és lenyűgöző, szaténos habbal.
A St. Bernardus Tripel enyhén édeskés illatú és virágos, gyümölcsös ízű, melyben a keserű és az édes tökéletes harmóniában tartják egymást. Kellemes komlósságának köszönhetően a sörnek finom kereksége van a szájban, és kiváló kombinációval egyszerre szomjoltó és étvágygerjesztő. Nagyon közérthető ízvilágú sör, meglepően könnyű karakterrel.
Alkohol: 8,0% (V/V)
Nettó térfogat: 330 ml
1998-ban Hans Depypere vette át a sörfőzdét. Hans lassan, de kitartóan helyreállította a sörfőzdét. Uralkodása alatt a sörfőzde húsz év alatt (2017) néhány ezer hektoliterről megközelítőleg 40 ezer hektoliterre nőtt. Ehhez rengeteg beruházásra volt szükség, az ideiglenes végpont egy teljesen új szárny megnyitása volt 2018-ban, további raktárakkal, új sörfőzde bolttal, party-, konferencia- és szemináriumi termekkel, új fogadótérrel a sörfőzde számára. Végül, de nem utolsósorban, mindezt tetézve egy lenyűgöző, 360°-os tetőtéri bárban található kóstolóterem, az ékesszóló „Bar Bernard” névvel.