Leírás
Ön választ, mi főzünk – komoly kihívás egy olyan eklektikus és kiváncsi közönséggel rendelkező sörfőzdének, mint a ilyen mi vagyunk. De nem kellett csalódnunk. Kiskereskedőink több száz ötlelének átvizsgálása után döntöttünk a Bier Huis egyszerű, de szuper frissítő koncepciója mellett. Friss citromhéj, édes karamell és a kóla jellegzetes szomjoltó íze – nincs ennél jobb ital egy forró nyári napra. Kóstolásért kattints a Blog Stationre>>>
A sour beer, magyarul savanyú sör olyan sör, amit szándékosan savanyúra vagy fanyarra főznek, Lactobacillus és Pediococcus baktériumok vagy Brettanomyces típusú vadélesztő felhasználásával. Ezek a mikroorganizmusok jellegzetes savasságot hoznak létre, amelyet gyakran gyümölcsök vagy fűszerek egészítenek ki, így komplex ízprofil jön létre, amely enyhén fanyartól az nagyon savanyúig terjed. A hagyományos Lambic-októl a modern gyümölcsös savanyú sörökig számtalan féle sour létezik.
A Vault City 2018-ban alapított, független kézműves sörfőzde - Skócia legnagyobb savanyúsör-főzdéje. Erősen gyümölcsös, modern savanyú söröket készítenek a (néha) napsütötte Portobello negyedben, Edinburgh-ban.

